Fietsen 175 leerlingen gecontroleerd

Kollum - Op woensdag 20 september kwam de ‘Friese Fiets APK’, een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN), naar OSG Piter Jelles !mpulse Kollum (school van OSG Piter Jelles). De fietsen van 175 leerlingen kregen een grondige keuring en werden bij kleine gebreken gerepareerd. Leerlingen met een goedgekeurde fiets ontvingen een APK-sticker en een leuke gadget.

“De meeste van onze leerlingen komen elke dag op de fiets naar school. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten flink wat kilometers afleggen. Als fietser ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ’s ochtends vroeg als aan het einde van de middag donker is. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen komen en daarom werken we graag mee aan het project de ‘Friese Fiets APK”, aldus Bea Kroeze (directeur !mpulse Kollum).

De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Veilig Verkeer Nederland wil met de campagne bereiken dat zoveel mogelijk leerlingen in het voortgezet onderwijs op een veilige fiets van en naar school fietsen.

Foto's: Sake Beerstra