Samen koffie drinken tegen de eenzaamheid

Kollum - Donderdag tussen 14.00 tot 16.00 uur kon men een bakje koffie of thee drinken met een stukje taart  in de kringloopwinkel in Kollum. De Week tegen Eenzaamheid is van 21 september t/m 1 oktober 2017. Thema van 2017 is: Kom erbij!. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken.

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid worden in de DDFK-gemeenten diverse activiteiten georganiseerd. De activiteiten, variërend van fitwandeltest en kofjemoarn tot burendag, buffet en diner staan open voor alle inwoners van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.. 

Eenzaamheid

Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp.

Samen tegen eenzaamheid

Door aan te sluiten op de Week tegen Eenzaamheid willen de diverse organisatoren van activiteiten bijdragen aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Als een van de vele organisaties en vrijwilligers die door het hele land Kom erbij-activiteiten organiseren waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.