Speeltuin feestelijk geopend in Gerkesklooster

Gerkesklooster - Zaterdagmiddag verzamelden ruim twintig kinderen zich rondom de nieuwe speeltuin voor de opening ervan. Eerst werd er een stoepkrijtwedstrijd gehouden waarna de opening van de speeltuin zal plaatsvinden. 

Om 17.00 uur heette Maaike Veenstra iedereen welkom en legde zij het ontstaan van deze nieuwe speeltuin uit. Er zijn huizen gebouwd in 2008 , dit zorgde voor een flinke verjongingskuur op de buurt en er kwam behoefte aan een speelplek voor de jeugd. Na enkele jaren overleg ging de gemeente akkoord, er werden er speeltoestellen ter beschikking gesteld. De gemeente zal de toestellen jaarlijks keuren en onderhouden. De buurtvereniging moet de kosten voor de voorbereiding en ondergrond dragen. Een slimme buurtbewoner wist de juiste subsidies aan te vragen en er kwam een mooi bedrag op tafel. Het Oranjefonds en het Iepen Mienskipfûns leverden een financiële bijdrage.

Alle buurtbewoners hebben tevens een financiële bijdrage gedaan en enkele buurmannen hebben meegeholpen in de voorbereiding en zorgen er nu wekelijks voor dat het terrein gemaaid wordt.

Vanuit de gemeente mocht wethouder Jouke Spoelstra enkele woorden spreken, hij bedankte de buurtbewoners dat ze met elkaar de schouders eronder hebben gezet. 

Dan is het de beurt aan buurman Luimstra, de oudste buurtbewoner van De Flaphoek. Samen met alle kinderen van de buurt opende hij de speeltuin. De kinderen rennen naar de schommels en wipkip en spelen vrolijk met elkaar. Op en om de picknicktafels staan de vaders, moeders, buurtbewoners en genodigden te kletsen onder het genot van een glas champagne en een lekker hapje. Een hoogzwangere moeder keek toe, niet wetende dat ze binnen 24 uur zou bevallen van een gezonde dochter! Ook zij kan over enkele jaren genieten van de speeltuin in de straat.