Kunstwerk van watergraffiti bij Food & Fun Fair

Buitenpost - Wethouder Sjon Stellinga van Achtkarspelen zal donderdag 28 september een kunstwerk van watergraffiti maken bij de start van de Food & Fun Fair bij Tiko Kinderopvang in Buitenpost. De fair duurt van 16.30 - 18.30 uur.

Gezonde keuzes

De gemeente wil gezonde keuzes leuker en makkelijker maken om zo de levensstijl van de inwoners te bevorderen. Eén van de speerpunten is het stimuleren van water drinken, in het bijzonder bij kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Achtkarspelen heeft een preventiecoach aangesteld die de samen met inwoners, plaatselijke belangen en bedrijven met het gezonde voedingsbeleid aan de slag gaat.

Tiko Kinderopvang

De gemeente en Tiko willen graag dat alle kinderen gezond en fit opgroeien. Om die reden zijn ze gaan samenwerken. Voor de zomervakantie is met de GGD gekeken naar het voedingsbeleid binnen de kinderopvang. Dit is aangepast en het water drinken op de dagverblijven en de BSO wordt gestimuleerd. Samen de preventiecoach is er in september een themamaand georganiseerd die in het teken staat van gezonde keuzes en een gezonde levensstijl. Elke week staat er een ander thema centraal, zoals bewegen, water drinken en gezonde voeding. Kinderen worden uitgedaagd om hiermee aan de slag te gaan.