Marcel de Groot opent nieuwe seizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

Sibrandahûs - SIBRANDAHÛS – Voor muziekliefhebbers wordt het nieuwe seizoen 2017/2018 smullen in Kloosterkapel Sibrandahûs. De commissie is er in geslaagd weer een interessant en afwisselend programma samen te stellen met diverse grote namen. Zo zullen de komende maanden onder meer Marcel de Groot, Iris Kroes en Moke-drummer Rob Klerkx & The Secret op het podium van het ‘smûke’ kerkje staan. 

SIBRANDAHÛS – Voor muziekliefhebbers wordt het nieuwe seizoen 2017/2018 smullen in Kloosterkapel Sibrandahûs. De commissie is er in geslaagd weer een interessant en afwisselend programma samen te stellen met diverse grote namen. Zo zullen de komende maanden onder meer Marcel de Groot, Iris Kroes en Moke-drummer Rob Klerkx & The Secret op het podium van het ‘smûke’ kerkje staan. 

Het seizoen wordt op zondagmiddag 8 oktober geopend met een optreden van de zanger-gitarist Marcel de Groot. Tijdens zijn lange muzikale loopbaan deelde de oudste zoon van Boudewijn de Groot het podium met tal van coryfeeën. Denk aan grootheden als wijlen Maarten van Roozendaal of zijn eigen beroemde vader.

,,Het is prachtig om anderen te laten groeien door jouw bijdrage. Jezelf ondergeschikt te maken aan een doel dat groter is dan jezelf. De held van de held zijn’’, legt Marcel zijn dienende rol uit.  

Eigen verhaal

Maar nu is het tijd om zijn eigen held te zijn en zijn eigen verhaal te vertellen. Dat Marcel de Groot solo van wanten weet, bewijst hij momenteel met zijn prachtige theaterprogramma #HELD. Na vijftien jaar weer jaar een eigen programma met gloednieuw repertoire plus hier en daar een oude bekende. Terecht wordt #HELD bestempelt als de ‘glorieuze comeback’ van Marcel de Groot als soloartiest.

Het eerste deel van de toer rondom #HELD was het afgelopen theaterseizoen een daverend succes: steeds vollere zalen en zonder uitzondering enthousiaste reacties van de toeschouwers na afloop van de voorstellingen. Reden voor Marcel om met ingang van deze maand andermaal kriskras door het land te toeren voor een bescheiden reprise. 

Vijfde album

Gelijktijdig met de start van deze reprise is ook zijn inmiddels vijfde album, getiteld #HELD, verschenen. In de jaren ’90 bracht hij platen uit als Manen kweken, met de hit Mag ik naar je kijken, en het veelgeprezen De Liefde, De Wals en De Kater.

Het concert van Marcel de Groot op zondagmiddag 8 oktober begint op de vaste tijd om 15.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop.

Programma

Overige concerten in nieuwe seizoen 2017- 2018 zijn:

5 november: Adri de Boer

26 november: The Hangouts

23 december: De Jûn foar de Krystnacht -  Johan Juckers & Friends (aanvang 20.30 uur)

28 januari:  Jankobus Seunnenga 

18 februari: Iris Kroes

18 maart: Inez Timmer

22 april:  Rob Klerkx & The Secret

Zie voor meer informatie op: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl