De Lichtbron Buitenpost pakt dubbel bij schoolvoetbaltoernooi Achtkarspelen

HARKEMA - Woensdag 27 september werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Achtkarspelen voor de 40ste keer georganiseerd. Er werd om 9.00 uur begonnen met 35 ploegen en bijna 60 wedstrijden op sportpark De Bosk in Harkema.

Bijna alle scholen van de gemeente waren present met verschillende vertegenwoordigende teams. Zo streden 11 jongenselftallen, 16 meisjeszeventallen en 6 jongenszeventallen om de verschillende bekers. Vanaf de vroege morgen werd er op een zeer sportieve manier gestreden om de prijzen en konden jong en oud genieten van veel sportplezier. Het weer was fantastisch en dit deed ook vele leerkrachten, ouders, vrienden en andere belangstellenden naar het sportpark komen.

Bij de meisjeszeventallen bereikTen De Tarissing uit Drogeham, De Lichtbron uit Buitenpost, de Reinboge uit Twijzelerheide en de Merlettes uit Kootstertille de halve finales. De meiden van de Tarissing waren niet opgewassen tegen de Lichtbron. In de andere halve finale won de Reinbôge van de Merlettes. In de kleine finale was de Tarissing duidelijk te sterk voor de Merlettes en werd derde. In de finale bleek dat de meiden van de Reinboge met krachten hadden gesmeten en nu energie te kort kwamen. Het team van de Lichtbron won de finale met ruime cijfers en werd zo schoolvoetbalkampioen 2017.

Bij de jongenszeventallen werd er in competitievorm gestreden. Het Holdersnêst toonde zich hier de sterkste en werd kampioen. De Oanrin uit Twijzel werd een goede tweede en de derde prijs ging naar de Merlettes uit kootstertille.

Bij de jongenselftallen waren het de Hoekstien uit Surhuisterveen, die eerste halve finale wist te winnen van ’t Skriuwboerd in een Feanster onderonsje. De Wynroas uit Harkema moest het onderspit delven tegen de Lichtbron uit Buitenpost.

In de kleine finale wonen de Harrekieten vervolgens met ruime cijfers van ’t Skriuwboerd. In de finale pakte de Lichtbron een terechte overwinning en zij kroonden zich tot kampioen.

Deelnemers, vrijwilligers en andere belangstellenden kunnen terugkijken op een geslaagd en sportief toernooi. Langs deze weg ook nog een bedankje voor onze gemeente, alle vrijwilligers in de vorm van scheidsrechters, lijnrechters, materiaalmensen en kantinepersoneel etc. Ook dit jaar werden de accommodaties van v.v. Harkema-Opeinde en v.v. Harkemase Boys en de K.V. Harkema belangeloos beschikbaar gesteld, ook zij hartelijk dank.

Jongens elftallen: 1 De Lichtbron (Buitenpost), 2 De Hoekstien (Harkema), 3 De Wynroas (Harkema).

Jongens zeventallen: 1 ’t Holdersnêst (Harkema), 2 De Oanrin (Twijzel), 3 De Merlettes (Kootstertille)

Meisjes zeventallen: 1 De Lichtbron (Buitenpost), 2 De Reinbôge (Twijzelerheide), 3 De Tarissing (Drogeham).