Triumphera begint seizoen sterk

KOLLUM - Nieuwe teams, een nieuwe trainer, een nieuw systeem en een nieuw seizoen. Triumphera dames 1 is er klaar voor om de doelstelling waar te gaan maken; meedraaien in de top van de tweede klasse. De tegenstander die ze hierbij als eerste tegenkomen is ook niet de minste en zeker niet een onbekende voor de dames uit Kollum. Een wedstrijd tegen de Trochsetters uit Twijzelerheide wordt toch wel gezien als de derby van de Kollumer sporthal. Het wordt dan ook door beide teams gezien als een thuiswedstrijd.

Met wat supporters op de tribune klinkt om 21.00 uur het fluitsignaal. De wedstrijd is begonnen. Het was nog wat wennen aan het nieuwe systeem, maar Triumphera weet een voorsprong van 15-11 te pakken. Helaas weten de dames deze voorsprong niet vast te houden en komen achter met 17-19. Aanvoerster Greetje Dobbinga vraagt hierbij een time-out aan. Met nog wat positiewisselingen achter haar, weet Lieneke Hoof een bal te blokkeren waardoor de opslag weer bij de dames van Triumphera is. Door een foute opslag kijken de dames toch weer tegen een achterstand aan. Toch weten de dames, mede dankzij een goede opslag van Marijke Osinga, weer gelijk te komen op 22-22. De Kollumers zijn erop gebrand om de eerste set te winnen, maar de tegenstanders heten natuurlijk niet voor niets de Trochsetters. Na de stand van 24-24 weet Triumphera twee punten achter elkaar te pakken en hierdoor de eerste set te winnen.

Na een aantal tactische aanwijzingen van de aanvoerster beginnen de dames aan de tweede set. Triumphera weet gelijk een grote voorsprong van 9-2 te pakken. De Trochsetters setten troch en komen met 10-8 terug. De dames uit Kollum verliezen de controle. De grote voorsprong is met 13-13 alweer verdwenen. De Kollumers weten zich te herpakken. De goede set-ups van Tineke Babois weet Jellianne Bergsma keihard af te maken. De Trochsetters proberen met een time-out op 18-14 Triumphera weer te ontregelen, maar de Kollumers houden de focus. Triumphera blijft vechten en wint de tweede set uiteindelijk met 25-19.

De derde set. Een belangrijke set. Triumphera die de winst al kan ruiken, en de Trochsetters die weten dat ze pas kunnen fluiten naar de punten als ze drie sets hebben verloren. De dames uit Kollum nemen de leiding en komen voor op 10-5. De Trochsetters weten het gat in de Kollumerse verdediging te vinden en komen terug. Vanaf de midpositie weet Marinke de ballen snoeihard aan de kant van de tegenstander te slaan. De time-out aan de kant van Twijzelerheide weet hier geen verschil in te maken en de Kollumers blijven uitlopen. Door een goede afwisseling van de spelverdelers kan ook Greetje Dobbinga vanaf buiten de ballen hard het veld in smashen. Uiteindelijk weet Marijke Osinga het winnende punt te maken. De derde set gaat dan ook overtuigend naar de dames uit Kollum met 25-15.

Met een klein feestje in het achterhoofd moet de vierde set nog worden gespeeld. De dames van Triumphera willen nu natuurlijk ook alle punten bij de thuisploeg houden. Na een goede opslagreeks van Marijke Osinga weten de Kollumers een grote voorsprong te creëren. De Trochsetters blijven vechten en weten toch nog een reeks punten te pakken. Maar met een aantal goede reddingen in het achterveld door Jellianne Bergsma geeft Triumphera de voorsprong niet weg. Marinke mag uiteindelijk de wedstrijd afsluiten bij de stand van 25-17.

De spannende derby weet Triumphera dames 1 met 4-0 te winnen. De Kollumers hebben hierdoor een goede start gemaakt om hun doelstelling waar te gaan maken. Op donderdag 12 oktober om 20.30 uur staat de volgende thuiswedstrijd gepland tegen SC Veenwouden DS1.