Feestelijke opening kleinschalige appartementencomplexen

De Westereen -  In De Westereen was vrijdagmiddag de feestelijke opening van kleinschalige appartementencomplexen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Roelof Bos van de gemeente Dantumadiel. De handeling was de onthulling van de naam WEST R-1.

De gemeente Dantumadiel heeft het voormalig schoolgebouw IBS De Westreen verkocht aan Kingma’s bouwbedrijf uit Buitenpost. Dit bouwbedrijf heeft in het gebouw aan de Eskdoarn in De Westereen elf moderne appartementen/studio’s gerealiseerd voor een brede doelgroep zoals senioren, starters, begeleid wonen of crisisopvang, of een mix daarvan.

Het bedrijf zag zeker in De Westereen en omstreken vraag naar de kleinschalige appartementen, welke variëren in grootte. Het gebouw kreeg nieuwe kozijnen en isolatie van het dak en er werd duurzame aanpassingen gedaan, zoals het aanbrengen van zonnepanelen. Verder is aandacht besteed aan de inrichting van het terrein en parkeren. Het karakter van de school wordt bewaard in dit plan “Wonen tussen schoolbord en schommel”.

Foto's: Sake Beerstra