Rienk Rozema op één na meest inspirerende Nederlander met een beperking + filmpje

De Falom - Rienk Rozema uit De Falom is zaterdag als tweede geëindigd bij de Gouden Venus van Milo. Dit is bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de verkiezing tot de meest inspirerende persoon met een beperking. Rozema kreeg in de Paterskerk in Eindhoven de zilveren Venus uitgereikt. Met de tweede plaats krijgt hij 5.000 euro, die hij besteedt aan zijn eigen goede doel.

De prijs is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA en is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Van de 100 genomineerden is Rozema door het publiek en de vakjury gekozen op de tweede plaats. Birsen Başar uit Breda won de verkiezing tot de meest inspirerende persoon met een beperking, die veel betekent voor anderen en de maatschappij.

Bolivia

Samen met een groep andere Nederlandse jongeren wil Rienk in Bolivia en in Nederland laten zien dat jongeren met een beperking tot veel in staat zijn. Hij heeft een dwarslaesie op borsthoogte sinds 31 maart 2016. Vanuit een basishouding ‘wat kan er wel?’ zet Rienk zich nu in als ambassadeur van World Servants Onbeperkt (www.worldservants.nl/onbeperkt). In Bolivia gaan ze samen met de gemeenschap van El Torno bouwen aan een kleuterschool en daarmee aan een inclusieve samenleving. Tegelijk bouwt het project ook aan een meer inclusieve samenleving in Nederland.

Erkenning geven

De Gouden Venus van Milo is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA. Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA: ‘Met de Gouden Venus van Milo willen wij erkenning geven aan alle mensen met een beperking die zich inzetten voor de maatschappij en elke dag proberen om anderen te inspireren. Deze award biedt ons de kans om hen in het zonnetje te zetten.’ Op www.goudenvenusvanmilo.nl staat een overzicht van alle honderd genomineerden.