Gezondheidscentrum Kollum feestelijk geopend

Kollum -  Het gezondheidscentrum van huisarts J. van der Waard in Kollum werd zaterdagmiddag geopend. Nadat iedereen welkom geheten werd was er een openingswoord door Barry de Waard - Slofstra. De opening werd vervolgens verricht door de ouders van J. de Waard en de ouders van Barry Slofstra.

Op 9 juni is de huisartsenpraktijk verhuisd naar de voormalige Rabobank in Kollum het royale pand biedt niet alleen onderdak aan de huisartsenpraktijk, ook is er diëtiste gevestigd en vanaf augustus eveneens de Wereldwinkel. Vanaf september heeft een logopediste er spreekuur, vanaf oktober verzorgt Achilleon Zorg spreekuur voor podotherapie en ook komt in het pand de priklocatie voor Huisartsenlab Friesland op maandag, woensdag en vrijdag. In november komen er twee fysiotherapeuten bij. Hennie Dijk-Stal heeft de praktijk voorzien van schilderijen voor de komende drie maanden. Voor de kinderen was Hans de Troubadour aanwezig.

Fairtrade certificaten uitgereikt

Ook de Wereldwinkel heeft een plaats gevonden in het gezondheidscentrum. Bij de Wereldwinkel werd door wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. twee fairtrade certificaten uitgereikt met een cadeaubon aan het echtpaar J.de Waard en Rigtje Douma van Bloemenwinkel Artifleur Kollum. De gemeente Kollumerland c.a. ondersteunt eerlijke handel en is zelf sinds kort Fairtrade gemeente.

Foto's: Sake Beerstra