Collectanten Nierstichting halen in Buitenpost 2654,52 euro op

Buitenpost - Tussen 17 en 23 september gingen in heel Nederland ruim 70.000 collectevrijwilligers op pad voor de Nierstichting. In Buitenpost leverde dat zo’n 2654,52 euro op. De inkomsten zijn hard nodig om nierpatiënten hun leven terug te geven. En dat is hard nodig, want dialyseren is geen leven, maar overleven. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor de draagbare kunstnier.

Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Jelmer Tamminga, collectecoördinator van de Nierstichting in Buitenpost. “Elke bijdrage, hoe klein ook,  geeft nierpatiënten hun leven terug.” “Collectanten in Buitenpost hebben 2654,52 euro opgehaald voor de Nierstichting. Daarmee komt de draagbare kunstnier weer een stapje dichterbij,” vertelt Jelmer Tamminga. “ Maar de Nierstichting doet meer: het financieren van wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van nierpatiënten in het dagelijks leven en het voorkomen van meer nierziekten. Steun van collectanten en donateurs is daarbij onmisbaar.”

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen. Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro.