Winnaars sponsoractie Goed Foarelkoar 2017 Kabelnoord

DOKKUM - S.V. Damwoude heeft de sponsoractie Goed Foarelkoar 2017 van Kabelnoord gewonnen! De hoofdprijs van maar liefst € 2500 komt ten goede aan een nieuwe acrogymvloer voor de vereniging.

DOKKUM Tussen 23 augustus en 21 september konden inwoners van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ameland en Schiermonnikoog stemmen op hun favoriete project, waarbij S.V. Damwoude als winnaar uit de bus kwam.

In de categorie sport is Turn- en Gymsport Dokkum tweede geworden. Het sponsorbudget van € 1250 euro gaat bijdragen aan de aanschaf van een rekstok. En niet zomaar één! De vereniging heeft haar zinnen gezet op eenzelfde toestel als waarop Epke Zonderland Olympisch kampioen is geworden.

Schierzomerkamp ontvangt € 1250 als winnaar in de categorie maatschappij. In de zomer van 2018 krijgt een aantal kinderen uit gezinnen met minder financiële armslag, een onvergetelijke zomervakantie aangeboden. Tijdens de kampweek worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder vliegeren, strandzeilen, strandjutten en wadlopen op Schiermonnikoog.

In de categorie cultuur is Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld als winnaar uit de bus gekomen. De sponsorbijdrage wordt gebruikt voor de organisatie van het jaarlijks terugkerende evenement. Op het meerdaagse programma staan onder andere een sfeervolle markt, oude ambachten, shows, demonstraties en attracties.

Juryprijzen

De Kabelnoord-jury heeft in haar beoordeling rekening gehouden met kleine verenigingen waarvoor het lastiger is om (veel) publieksstemmen te verzamelen. Zo maakt iedereen kans op een sponsorbudget van Kabelnoord. De volgende verenigingen en initiatieven ontvangen € 500 van Kabelnoord: Zonnebloem Ameland, Muziekvereniging Advendo uit Morra–Lioessens, Zangkoor de Lofstem uit Feanwâlden, Toneelvereniging De Bunte Houn uit Westergeest en Stichting Aktivo uit Kollum. Benieuwd wat zij met hun sponsorbijdrage gaan doen? Lees verder op: www.kabelnoord.nl/goedfoarelkoar.