Kleuters van Koningin Julianaschool naar kunstatelier

Kollum - Dinsdag 10 oktober hebben de kinderen van de kleutergroepen 1 en 2 van Koningin Julianaschool een bezoek gebracht aan het atelier van kunstenaar Rein Halbersma.

Deze week wordt er in de kleutergroepen gewerkt aan het thema kunst en fantasie. Dit sluit aan bij de jaarlijkse Kinderboekenweek met het thema “bibbers in je buik”. Om een goed beeld te krijgen van ‘kunst’ was het erg leuk dat de kinderen op bezoek mochten bij een echte kunstenaar.

In het atelier van Rein Halbersma konden de kinderen verschillende kunstwerken, materialen en gereedschappen bekijken. Rein vertelde vervolgens wat hij met de materialen en gereedschappen deed, en hoe hij een kunstwerk maakte. En heel interessant was dat Rein een paar streken op het doek zette. De kinderen konden veel vragen stellen aan Rein, om zo nog meer te weten te komen over het werk van een kunstenaar. In het atelier kregen de kinderen lekkere rozijntjes. 

Als bedankje hebben de kinderen een mooi kunstschilderij gemaakt speciaal voor meneer en mevrouw Halbersma. Terug op school konden de kinderen zelf aan de slag met het maken van kunstwerken.

Foto's: Sake Beerstra