Kindertheater De Leeuw is Los in de Schierstins

Feanwâlden - In de herfstvakantie komt Theaterbureau Ithaka met de kindervoorstelling ‘De Leeuw is Los’ in de Schierstins te Feanwâlden. Dit meespeeltheater is op dinsdag 24 oktober om 14.30 uur. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar; ouders en pakes en beppes zijn ook welkom.

Bij voldoende belangstelling is er een tweede optreden om 16.00 u. Gezien de verwachte belangstelling is reserveren aan te bevelen: info@schierstins.nl of tel. 0511-472937. Overigens is er op andere middagen tijdens de herfstvakantie ook een speurtocht voor kinderen en hun (groot)ouders.

Bij de meespeelvoorstelling ‘De Leeuw is Los’ zit deze koning van de dieren niet meer in een kooi: dat is fijn voor de leeuw! Maar is het voor zijn omgeving wel zo leuk? Een grappige voorstelling, waarin je kunt zien wat er gebeurt, als Leeuw kiest voor de vrijheid. Bij meespeel-theater komt Baukje Fennema met nóg een acteur. Met Carla Koehler bv, Maarten Smit, Harmien Slier, Lydia Slier of Annet Hogenesch. Aan het begin van het programma roepen ze al meteen: ,,Help ons! Er zijn zoveel rollen en we zijn maar met z'n tweeën!” Zelf nemen de acteurs ook een rol voor hun rekening, zodat er een spelersgroep ontstaat van twee volwassenen en ongeveer tien dappere kinderen. De meespeel-kinderen krijgen een korte instructie en een passend kostuum en dan kan de voorstelling beginnen. De acteurs van Ithaka loodsen de kinderen soepel door de voorstelling heen, zodat niemand bang hoeft te zijn dat het niet goed komt. En zo beleven ze samen een avontuur om niet gauw te vergeten. Of je nou meespeelt of kijkt.

Baukje: ,,Samen met kinderen op het toneel staan is geweldig. Heerlijk is het, als alle dagelijkse dingen wegvallen en je samen op avontuur, op reis bent. Als het contact tussen acteurs en meespeel-kinderen goed is, als we sámen in de flow zitten.....dat is écht te gek!” Het belangrijkste van het samen spelen is voor Baukje: ,,Dat we elkaar écht zien. Dat je elkaar waardeert op wat je kunt. Ik vind het mooi als je kinderen dat kunt laten ervaren.”

Ithaka, het bureau voor theater en communicatie, is 25 jaar geleden opgericht door Baukje Fennema. Na zeven jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, koos ze er voor om haar hart te volgen en schreef zich in bij de Academie voor Expressie en Communicatie. Na deze opleiding richtte ze Ithaka op. De naam van het bureau verwijst naar een verhaal van Homerus uit de Griekse mythologie. Zie ook www.schierstins.nl en www.ithaka-theater.nl.