Zangavond met de Blide Sjongers in de Oosterkerk

Kollum - In een volle Oosterkerk in Kollum werd zondagavond een prachtige zangavond gehouden met de Blide Sjongers. Het was een zangavond met Johannes de Heer liederen. De leden van de Blide Sjongers genieten elke keer weer wanneer ze samen zijn, het muziek maken met instrumenten, het zingen van liedjes, het is voor hen elke keer weer een feestje. Tevens is het ook een leuk uitje, en genieten zij volop van de aandacht. 

Het koor werd  begeleid door zes vrijwilligers. Deze enthousiaste Sjongers treden regelmatig op in kerken in de omgeving van Kollum. De Blide Sjongers is een koor voor mensen met een verstandelijke beperking en telt 33 leden. Het koor speelt en zingt uit hun hart en uit enthousiasme. Al 25 jaar zijn de Blide Sjongers een actief zangkoor.  En ze zijn nog steeds enorm gemotiveerd.

In januari 2010 kreeg het koor de vrijwilligersprijs van de gemeente Kollumerland c.a.. Burgemeester Bilker reikte de prijs uit op een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis te Kollum.  Het koor is belangrijk voor Kollumerland c.a., maar heeft een bovenlokale uitstraling. Tenslotte weegt mee dat deze groep dit werk al heel lang en geheel belangeloos doet.

Foto's: Sake Beerstra