Edelherten kijken in Noordoost-Fryslân

Raard - Al jarenlang is het een traditie op het melkveehouderijbedrijf van de familie Talsma in Raard (D). Tijdens de herfstvakantie organiseert het bedrijf weer een open dag waarbij ook de edelhertentak van de familie is te bewonderen.

Intussen lopen er op het bedrijf tientallen dieren rond. Vooral het najaar is een belangrijke tijd voor de bok en de hindes. In de afgelopen maanden hebben ze voldoende reserves opgebouwd, de jongen die in het begin van de zomer zijn geboren kunnen zich redelijk goed zelfstandig redden en de bok laat weer luidkeels van zich horen. Met het burlen laat hij weten geen concurrentie te dulden en stelt hij zijn territorium veilig om zelf voor nageslacht te zorgen.

Op de open dag komende zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur aan het Bannerhuis 8 in Raard wordt er een proeverij georganiseerd van onder andere wild- en stoofgerechten. Tevens worden zelfgemaakte jam, vruchtensappen en stoofpeertjes verkocht waarbij de opbrengst is bestemd voor verschillende projecten in Albanië waar de Raarder dorpsgemeenschap al lange tijd zeer nauw bij betrokken is.