Geslaagde sportinstuif in Kollum

Kollum - In de herfstvakantie wordt traditioneel een sportinstuif gehouden in de Van der Bij Hal in Kollum door sportstimulering High Five. De sportinstuif kon op veel belangstelling rekenen.

Deelname was voor de groepen 1 t/m 8 (groep 1 en 2 onder begeleiding van ouders) van de basisscholen. De sporthal stond volgebouwd met allemaal leuke sporten en spellen. Dit heeft als doel om bij de jeugd een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren. De meeste sporten werden aangeboden door lokale verenigingen. Op die manier konden kinderen kennismaken met verschillende sporten.

Ruim honderd kinderen bezochten de sporthal om diverse sporten te beoefenen. Voor de kleintjes was het een prachtige middag in een grote sporthal.

De gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland en Tytsjerksteradiel werken samen in de Sportstimulering High Five. Dit is een gezamenlijke aanpak, waarbij het accent ligt op de jeugd van 0-18 jaar. De gemeentelijke sportstimulering High Five werkt samen met Sport Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar.

Foto's: Sake Beerstra