‘Lange reis naar Berlijn’ met Bennie Huisman

Feanwâlden - Berlijn is tegenwoordig een bruisende stad, die als een magneet werkt op toeristen, kunstenaars en ondernemende mensen. Zanger, verteller en schrijver Bennie Huisman bezocht de stad meerdere malen en maakte er een combinatie van cd en verhalenbundel van. Zondag 5 november treedt Huisman vanaf 15.00 uur met liederen en verhalen op in de Schierstins te Feanwâlden.

De titel van zijn muzikaal-literaire voorstelling is ‘De Lange Reis naar Berlijn’. Huisman (1947) maakte niet alleen een reis door West-Europa – onder anderen op de fiets – tussen zijn woonplaats en de Duitse metropool, hij maakte ook een reis door de tijd. De bezoekers van zijn voorstelling zullen dat merken.

Berlijn was een van de grote centra van vernieuwing na de Eerste Wereldoorlog op het gebied van muziek, architectuur en kunst. Joseph Schmidt was een van de bekende zangers in die tijd, en Huisman brengt deze stemkunstenaar opnieuw tot leven. Uiteraard komen de verwoestende Tweede Wereldoorlog, de Berlijnse Muur en de Koude Oorlog ter sprake. Bennie Huisman verhaalt en zingt over zijn ontmoetingen met de historie van de stad en met de mensen die hij onderweg en in de Duitse hoofdplaats tegenkwam.  Hij gebruikt daarbij accordeon en/of piano. Een van de recensenten prees de cd en verhalenbundel ‘Nei Berlyn’ als volgt: ,,Mei syn waarme, ferheljende timbre nimt er ús ûnder oaren mei nei de jierren foar de rock-and-roll, de earste helte fan de 19e ieu…in boeiende en niteljende reis troch tiid en romte.” Verdere info: www.schierstins.nl of tel. 0511-472937.