Young Messiah in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - “Veel is er gevraagd om de Young Messiah eens in de regio Friesland of Groningen te zingen”, zegt initiator Dirk Verburg. “En we hebben geluisterd! Op vrijdag 17 november zijn we in Surhuisterveen.” In De Flambou heeft de organisatie een perfectie locatie gevonden om Tom Parker's wereldberoemde bewerking van Händels oratorium Messiah ten gehore te brengen.

Samen met een groot koor van zangers en zangeressen uit alle delen van het land is the Choir Company gevormd. Voor het zesde jaar op rij trekt dit projectkoor door Nederland met enkele solisten en instrumentalisten. Op tien verschillende locaties wordt the Young Messiah uitgevoerd; komende vrijdag en zaterdag hebben Diever en Heerjansdam de primeur.

“Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in”, vertellen enkele koorleden die afgelopen zaterdag in Ede de tweede en laatste gezamenlijke oefendag hebben bijgewoond. “Het is echt machtig mooi om met zo'n groot vierstemmig koor deze prachtige liederen te zingen.” Dirigent Maarten Wassink is uiterst content over de prestatie van 'zijn koor' na twee repetities.

Over het verloop van de kaartverkoop tot nu toe is Verburg tevreden. Gezien te trends van voorgaande jaren schat hij in dat er in Surhuisterveen minstens zo'n vierhonderd kaarten verkocht zullen worden. “Meer dan de helft daarvan is middels reservering al weg”, glundert de organisator over zijn verwachting. “Maar het blijft natuurlijk natte vingerwerk.”

De concerttour van the Young Messiah wordt op zaterdag 2 december in De Basiliek in Veenendaal afgesloten met alle gezamenlijk projectkoren. “Dan staat er een koor van bijna driehonderd man klaar”, kondigt Verburg enthousiast aan. Kaarten voor het concert in Surhuisterveen zijn nog te verkrijgen bij Primera in deze plaats en via internet.