Pracht en praal tijdens Frieslandshow

HOLWERD - Dit jaar werd de 55ste Frieslandshow gehouden, een lustrumshow. Maar naast de grote aanmelding van kleindieren was meer dat deze show tot een bijzondere maakt. Een nieuwe tentoonstellingslocatie.

37 jaar lang was de Frieslandshow gekoppeld aan sporthal de Trimmer in Dokkum. Nu de Trimmer is weggevallen als evenementlocatie moest er door pkv Frisia gezocht worden naar een nieuwe locatie, deze is gevonden in MFA De Ynset in Holwerd. Traditiegetrouw werd de tentoonstelling en keuring gehouden in de herfstvakantie. Een scala aan kleindieren werden donderdag 26 oktober tot en met zaterdag 28 oktober in het MFA tentoongesteld. Allerhande kleindieren zoals konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, serama’s, siervogels en sierduiven werden naar Holwerd gebracht voor keuring waaronder enkele speciale rassen.

Kampioenen van de Frieslandshow werden: konijnen - F v/d Veen, hoenders – H Hoogland, dwerghoenders – R Paulus, watervogels - J Meindertsma, siervogels – S Herder, serama - J Venema en bij de sierduiven werd A Hagedoorn kampioen.

Deze 55e Frieslandshow was een opmaat en test voor de show van 2018, waaraan dan een project in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 wordt gekoppeld. De vele bezoekers, fokkers en overige belangstellenden konden dit jaar al genieten van de mooie nieuwe tentoonstellingslocatie, de vele (bijzondere)dieren en de passie van de fokkers voor hun hobby. Volgend jaar weer een bijzondere Frieslandshow in Holwerd.

Foto’s: Bote Sape Schoorstra