APK fietsenkeuring op Prof Casimirschool

KOLLUM - Op de Prof Casimirschool in Kollum vond maandagmorgen de APK-fietsenkeuring plaats. Een jaarlijks terugkerende fietscontrole-actie. Tachtig fietsen werden gekeurd.

De keuring werd verricht door vrijwilligers van Veilig verkeer Nederland met ondersteuning van verkeersouders van de school. Veilig Verkeer Nederland organiseert in de periode oktober tot en met december de Friese Fiets APK.

De fietskeuring vond dit jaar voor de vierde keer plaats op de Prof Casimirschool. In de actieperiode kunnen deelnemende scholen hun leerlingen een gratis fietskeuring aanbieden. Hiermee wordt de aandacht gevestigd op het belang van een veilige fiets in het verkeer. In het najaar zitten scholieren vaak al ‘s ochtends vroeg in het donker op de fiets dus een goede verlichting op de fiets is van groot belang.

De goedgekeurde fietsen zijn voorzien van een sticker. De actie loopt tot en met 31 december van dit jaar en is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond.