Bedrijfsbezoek bij Thijs Zwart Evenementenservice

Surhuisterveen - GemeenteBelangen Achtkarspelen (GBA) heeft een werkbezoek afgelegd bij Thijs Zwart Evenementenservice in Surhuisterveen.       

Sinds het jaar 2000 houdt Thijs Zwart zich bezig met het leveren van diensten en producten aan horecabedrijven. Het bedrijf heeft 10 vaste werknemers en tijdens het afgelopen seizoen werd het aantal uitgebreid tot 21 werknemers, allen woonachtig in Surhuisterveen en naaste omgeving. Met een enorme bedrijfsvoorraad, waaronder 5 vrachtwagens, 7 tapwachtauto’s, 120 koelkasten, 10 tapwagens en 11 koelwagens is Thijs Zwart Evenementenservice een grote spin in het web wat betreft horecaservice. 

Dat dit bedrijf jaarlijks enorm groeit is daarom geen verrassing. Uit het gesprek dat GBA met Thijs Zwart had deed echter blijken dat door de enorme groei de huisvesting wel problemen oplevert. Thijs Zwart moet uitbreiden, echter op de huidige locatie is geen ruimte meer. Hij heeft dan ook een dringend verzoek richting de gemeente Achtkarspelen gedaan om zo spoedig mogelijk te starten met Lauwerskwartier fase 2. Mocht er eind 2018 nog geen ruimte beschikbaar zijn dan is het bedrijf genoodzaakt om elders plek te zoeken; de voorkeur gaat dan uit richting A7. Hierbij gaf Thijs Zwart aan dat er nog twee ondernemers op De Zoom door de beschikbare ruimte op slot zitten. Dit zijn o.a. Van der Vaart Bouw en W.H. v.d. Heide voedertransport en opslagsystemen. Mocht het Lauwerskwartier fase 2 niet op korte termijn ontwikkeld worden dan hebben deze bedrijven al aangegeven om Achtkarspelen te verlaten.

Voor GemeenteBelangen Achtkarspelen reden om hier schriftelijke vragen over te stellen aan het college van B&W van Achtkarspelen.

"De ontwikkeling van Lauwerskwartier fase 2 is bittere noodzaak, want zulke florerende bedrijven moeten we behouden voor onze gemeente."