Twintig keer verzamelpunt voor Edukans in Kollum

Kollum - Dit jaar was er voor de twintigste keer een inzamelpunt in Kollum voor de actie Schoenmaatjes van Edukans, voorheen Operatie Schoenendoos. Johan van der Pols kwam namens Edukans de felicitaties overbrengen aan coördinator van het eerste uur Geert Dijkstra. Op dit moment krijgt de coördinator hulp van zijn kleinkind Robin Dijkstra. Hij is de laatste jaren de spil van het hele inleverpunt. 

Het begon allemaal in 1997 in de loods van Oebele Spijkerman. In 2003 kreeg de organisatie de mogelijkheid om in één van de loodsen van Daan en Paul Pijnacker de schoenendozen in ontvangst te nemen en daarna te vervoeren naar Gouda, Zevenhuizen in Zuid Holland.

Het transport werd altijd verzorgd door de firma van der Hoek Agro uit Ee en bloementransporteur Faber uit Oosternijkerk (Eelde). Het laatste jaar haalde de firma van Reenen Transport de dozen uit Kollum.

De schoenendozen voor dit seizoen kunnen nog ingeleverd worden op woensdag 15 en donderdag 16 november van 16.30 tot 18.00 uur en op vrijdag 17 november van 14.00 tot 17.30 uur. Het inleverpunt in Kollum is te vinden op de Phaesmaweg 15.

Voor het eerst dit jaar kan men dit jaar een digitaal bericht aan de schoenendoos toevoegen. Op deze manier kun je een foto terugkrijgen van het kind dat jouw schoenendoos cadeau kreeg via Edukans.

Via barcodes en een app komt dan een match tot stand met het kind in Nederland. Voor het verzamelpunt Kollum een extra aandachtspunt erbij. Robin Dijkstra gaf aan dit goed in de gaten te houden en er voor te zorgen dat de dozen op de juiste plaats bezorgd worden.

Foto's: Sake Beerstra