Loting DeHaanWesterhoff toernooi 2017 bekend

Buitenpost - Op zaterdag 4 november werd na afloop van de competitiewedstrijd ’t Fean ’58 - Leovardia, in de kantine van ’t Fean ‘58 de loting verricht van de zeventiende editie van het DHW zaalvoetbaltoernooi. 

Onder toeziend van vele aanwezigen, was het Minno van der Werff, dit seizoen deel uitmakend van de technische staf van ’t Fean ’58, die de twintig kokers uit de bokaal mocht halen. ’t Fean ’58 was winnaar van de laatst gehouden editie van dit evenement, door na een zinderende finale Buitenpost te kloppen.

Vier teams weten vooraf in welke hal ze hun voorrondewedstrijden spelen, te weten Buitenpost en Futsal Buitenpost spelen hun voorronde in Buitenpost en Harkemase Boys en Harkema Opeinde spelen hun voorronde in Harkema. De overige zestien teams, waaronder nagenoeg alle veldvoetbalverenigingen uit Achtkarspelen en Kollumerland worden willekeurig daarbij ingeloot.

Van iedere poule van vijf teams, plaatsen de twee hoogst eindigende teams zich voor de finaleavond op 30 december in Surhuisterveen. De voorrondes vinden plaats op 27 en 28 december zoals gezegd in Buitenpost en Harkema.

Het toernooi kent een prijzenpot van maar liefst € 4000,-. De winnaar ontvangt daarvan € 1500,- De nummer twee € 750,- en de nummer drie € 500,- Het restant wordt verdeeld over de nummers 4 tot en met 8. Titelverdediger is zoals gezegd ‘t Fean’58, wat in de geschiedenis van dit evenement vorig jaar voor het eerst de hoogste trede betrad.

De loting:

Poule A 27 december in Buitenpost Poule B 28 december in Buitenpost

1 Futsal Buitenpost 1 Buitenpost 2 ’t Fean ‘58 2 GSVV 3 Anjum 3 Surhuisterveen 4 Kollum 4 Rottevalle 5 ASC 5 zvv Golden Oldies

Poule C 27 december in Harkema Poule D 28 december in Harkema

1 Harkemase Boys 1 Harkema Opeinde 2 Oostergo 2 WTOC 3 Birdaard 3 Kootstertille 4 Friese Boys 4 Opende 5 Drogeham 5 Twijzel

Na afloop van de poulewedstrijden op 28 december, wordt in Buitenpost de loting voor de finaleavond verricht. De teams die tegen elkaar hebben gespeeld in de poulefase, kunnen elkaar dan niet treffen in de eerste ronde van de knock-out fase. Het volledige wedstrijd)programma etc. kunt u vanaf 1 december bekijken op de site van DeHaanWesterhoff. http://dehaanwesterhoff.nl/

Foto: Pieter van der Woude