Joep, Postbode Siemen en de Luisterpiet zijn één en dezelfde persoon

Damwâld -  Zaterdag 18 november zal voor Dokkum en omstreken een dag zijn om nooit te vergeten. Immers Sinterklaas en zijn pieten komen met de stoomboot in Dokkum aan. Eén van de Pieten is Joep Onderdelinden alias postbode Siemen. Joep ziet er ook naar uit zaterdag in Dokkum aan te komen. Maar Joep is ook cabaretier en reist vanaf 12 januari door het hele land met zijn nieuwe show “Ooit”. In deze show is hij op zoek naar geluk.

Een week later, vrijdag 19 januari vanaf 20.00 uur, zal Joep Onderdelinden een try-out verzorgen in de Kruisweg in Damwâld.  Voor Onderdelinden is het een tiental jaren terug dat hij in Dokkum op de planken heeft gestaan. Dat was in de winter en er lag sneeuw. De terugreis naar Amsterdam was heel erg lang. Maar optreden in Damwâld is voor hem de eerste keer. En ook daar ziet hij naar uit. Zijn show is zeker weer hilarisch. Maar de luisterliedjes in de show doen het ook erg goed. In "Ooit" zoekt Joep een antwoord op de vragen : Komt het ooit nog goed? En was het ooit eigenlijk beter? En hoe blijf ik een “blij ei”? De zoektocht naar geluk is de rode draad in deze spetterende show. Tekst en spel dus : Joep Onderdelinden en de muziek is van Raymund van Santen.

Joep is dus bekend geworden als postbode Siemen. Daar wordt hij nog vaak aan herinnerd. Maar Joep heeft zich de laatste jaren ook geprofileerd als theatermaker. Hij speelde veel hoofdrollen in musicals en toneelvoorstellingen in Nederland en België. Hij schreef ook de komedie Boer zoekt betere vrouw. Als postbode Siemen is hij actief op Facebook met meer dan 30.000 trouwe volgers. 'Ooit' wordt de zevende solo voorstelling.    

Joep is niet onbekend met Friesland dus. Komende zaterdag 18 november zal hij dus in Dokkum zijn en op vrijdag 19 januari in de Kruisweg in Damwald. Kaarten zijn online te bestellen via www.dekruisweg.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten €12,50. Op 19 januari aan de zaal €15,-. Kaarten zijn tevens te koop bij de Primera in het winkelcentrum van Damwâld.