Sinterklaassprookje voor basisschoolkinderen in Kollum

KOllum - De toneelploeg van de Sint Nicolaascommissie NOF is er ook dit jaar weer in geslaagd om een sprookje voor de leerlingen van het openbaar basisonderwijs op de planken te brengen. Het is sinds 1958 een jaarlijkse traditie. De titel van het sprookje luidt: Wie heeft de vrouw van de sultan ontvoerd? Het sprookje alleen voor kinderen? Zeker niet! Zaterdagavond 25 november 2017 is iedereen welkom!

De rode draad vormt de vraag wie verantwoordelijk is voor de verdwijning van de vrouw van de Sultan, de heerser Mustafa Ibn Nix. De Sultan zelf ziet in iedereen een mogelijke dader en gedraagt zich als zodanig. Drie woeste zeerovers maken de zaak nog extra ingewikkeld. Professor Angela Esmeralda Bähr met zijn schone dochter Heidi streven ook een bepaald doel na door middel van opgravingen. Wat zullen zij vinden en hoe kunnen zij een bijdrage leveren tot het raadsel dat opgelost moet worden?

Een Oosters sprookje vraagt natuurlijk een aparte aanpak en het mag dan ook geen wonder heten, dat de decorbouwers al weken bezig zijn om een sfeervolle omgeving op het toneel te toveren. Ook de kledingafdeling en de mensen van de belichting maken, naast de leden van de Sint Nicolaascommissie, overuren om het geheel tot zijn recht te laten komen.

Het sprookje, waarvoor onderwijzend personeel van de openbare basisscholen in Noordoost-Friesland, reeds vanaf augustus aan het repeteren zijn, word opgevoerd in de Colle te Kollum. De dagvoorstellingen worden bezocht door zo’n 1200 leerlingen. In het kader van samenwerking komen donderdagochtend alle leerlingen van de drie Kollumer Basisscholen van het sprookje genieten.

Zaterdagavond 25 november is er een voorstelling voor belangstellenden; er word gehoopt op warme belangstelling. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in zalencentrum De Colle te Kollum om het sprookje mee te beleven. Hopelijk slaagt Sinterklaas erin om een gaatje te vinden in zijn overvolle agenda, waardoor het mogelijk wordt dat de goedheiligman ook langs komt. Entree: onder 12 jaar € 5,- / ouder dan 12 jaar € 7,50.