Anton van Zwol nieuwe hoofdtrainer SC Veenwouden

Feanwâlden - Het bestuur van SC Veenwouden heeft een overeenstemming bereikt met Anton van Zwol. Van Zwol zal met ingang van het seizoen 2018-2019 als hoofdtrainer de eerste selectie van SC Veenwouden onder zijn hoede nemen. Op dit moment is Van Zwol hoofdtrainer van V.V. VIOD Driezum.

Anton van Zwol kent de vereniging goed. Hij is eerder als speler actief geweest bij SC Veenwouden. In het seizoen 2010-2011 was Van Zwol assistent-trainer bij SC Veenwouden samen met trainer Douwe Zondervan. Daarna is Van Zwol zijn eigen weg gegaan. Eerst een jaar senioren- en assistent-trainer bij Be Quick Dokkum en daarna drie jaar als hoofdtrainer bij VCR. Op dit moment is Anton van Zwol bezig met zijn derde jaar als hoofdtrainer bij VIOD Driesum.

“Het is voor mij bijzonder om als hoofdtrainer terug te keren bij de vereniging waar ik ben begonnen als speler”, aldus Van Zwol. “Ik ben nu zeven jaar elders werkzaam geweest en ben nu toe aan een volgende stap. Ik ben blij en trots dat ik deze stap kan en mag maken bij tweede klasser SC Veenwouden. Kijk er naar uit om in het nieuwe seizoen samen met de spelersgroep en staf aan de slag te gaan.”

Anton van Zwol heeft een duidelijke visie op aanvallend voetbal. Hij is betrokken, gedreven en beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden. Jonge spelers laten ontwikkelen ziet Van Zwol een mooie uitdaging. Daarnaast staat hij bekend als een goede teambuilder.

Het bestuur van SC Veenwouden en de spelersgroep zijn zeer ingenomen met de komst van Anton van Zwol en zien dan ook erg uit naar de samenwerking vanaf het seizoen 2018-2019.