Sinterklaas ook naar kwetsbare gezinnen

Buitenpost - Sinterklaas wil geen enkel kind overslaan met zijn cadeautjes. Daarom heeft hij hulp ingeroepen van heel veel hulp-pieten om ook kwetsbare gezinnen uit onze regio een onvergetelijke avond te bezorgen.

Sinterklaas heeft Stichting Present gevraagd om groepen hulp-pieten in te schakelen voor het vinden van het juiste cadeau voor ieder kind op adressen die anders mogelijk door de drukbezette Goedheiligman zouden kunnen worden overgeslagen. In de regio Noordoost Fryslân en Achtkarspelen hebben heel veel groepen hulp-pieten zich aangemeld om een zak met cadeaus te willen verzorgen. Er waren zelf veel meer groepen dan de Sint aan adressen kon vinden.

Op 4 december zal de Sint de adressen bezoeken en de kinderen verrassen met een persoonlijk cadeau voor ieder kind, maar ook voor de ouder(s), iets lekkers voor Sinterklaasavond én een gedicht van Sint en Piet.

Ook in andere jaren werd de hulp van Stichting Present Noordoost Fryslân en Stichting Present De Wâlden ingeroepen. Stichting Present wil op lokaal niveau een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt de Stichting de mogelijkheid om je als groep of individu in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. Meer informatie is te vinden op de websites van beide Stichtingen: www.presentnof.nl en www.presentdewalden.nl.