Teams gezocht voor zesde Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Kollum - Op zaterdag 9 juni 2018 vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. De commissie is op zoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven. Er kunnen maximaal dertig teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. Terwijl de winter nog moet beginnen, is de gezamenlijke commissie al weer druk achter de schermen bezig met de voorbereidingen.

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Inschrijfkosten is 125,- euro per team.

Ook deelnemen? De inschrijving is al weer geopend. Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl

Oldtimershow

Tevens vindt op 9 juni 2018 een Oldtimershow plaats in Kollum, nabij het festivalterrein. Heeft u een fraaie oldtimer in de schuur staan, zoals een auto, vrachtwagen, trekker, motor, bromfiets, solex of een ander voertuig? Kom dan met uw klassieker naar Kollum. U krijgt dan een mooie plek op- of nabij het festivalterrein, waar u uw trots tentoonstelt. Ook oude ambachten zijn welkom. Deelname aan het Oldtimer show is geheel gratis en op eigen risico. Deelname van oldtimerverenigingen wordt bijzonder op prijs gesteld.

Opgave kan via mail info@drakenbootfestivalkollum.nl. Geef uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, soort voertuig en het benodigde vierkante meters door.

Het drakenbootfestival Kollum wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum, Gemeente Kollumerland C.A. en De Ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop)

www.drakenbootfestivalkollum.nl