Voorlichtingsavond nieuwe Campus in Kollum goed bezocht

Kollum - Piter Jelles !mpulse in Kollum voor de buurtbewoners en genodigden over de planning en de activiteiten die de komende maanden gaan plaats vinden van Campus Kollum. Daarnaast werd er  het ontwerp van de nieuwe Campus gepresenteerd. De bouw van de Campus begint met de sloop van !mpulse Kollum eind dit jaar. !mpulse Kollum verhuist tijdelijk naar een noodgebouw bij het Lauwers College. In de winter van 2018 wordt begonnen met de bouw.

De Campus biedt onderdak aan het dorpshuis De Colle, de Bibliotheek, OSG Piter Jelles !mpulse Kollum en het Lauwers College Campus Kollum wordt gebouwd aan de Gerrit Bleekerstraat 3, waar nu !mpulse Kollum staat. Ook het terrein van de OBS Professor Casimirschool naast de Campus hoort erbij. De basisschool verhuist naar het nog te bouwen Kindcentrum aan de Tjerk Hiddesstraat.

Campus en Kindcentrum moeten in de zomervakantie van 2019 tegelijk klaar zijn, zodat in het schoolseizoen 2019-2020 de vier scholen in nieuwe gebouwen zitten. De vierde school is CBS Koningin Julianaschool, die ook naar het nog te bouwen Kindcentrum verhuist.

Foto's: Sake Beerstra