Henk Verbunt nieuwe directeur DDFK-gemeenten

Dokkum - Het Dagelijks Bestuur (DB) van de DDFK-gemeenten heeft na een positief advies van de OR, de heer Henk Verbunt uit Twijzel, met ingang van 1 februari 2018 aangesteld als directeur van de  DDFK-gemeenten. Henk Verbunt is met deze benoeming ook beoogd gemeentesecretaris/algemeen directeur van de nieuw te vormen gemeente Noardeast-Fryslân per 1 januari 2019.

Henk Verbunt heeft jarenlange ervaring opgedaan bij diverse gemeenten. Vanaf 2011 was hij werkzaam bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Eerst in de functie van afdelingsmanager Bedrijfsvoering en vanaf 2013 in de functie van directeur en loco-secretaris. Daarnaast was hij vanaf medio 2010 betrokken in de projectgroep bij het fusieproces in Súdwest-Fryslân. Henk Verbunt is gehuwd en heeft drie dochters.

‘De heldere visie op leidinggeven die zich kenmerkt door het sturen op hoofdlijnen en het zo laag mogelijk neerleggen van verantwoordelijkheden in de organisatie sluit aan bij de visie van de DDFK-gemeenten. Daarnaast heeft Henk Verbunt ervaring met het begeleiden van een complex fusieproces. Dit maakt dat wij in hem de directe