Zoekactie naar vermiste Remon Bruinsma in Leeuwarder grachten

Kollum - LEEUWARDEN - Remon Bruinsma (18) uit De Westereen wordt sinds de nacht van donderdag op vrijdag vermist. Zaterdag tussen half vijf en vijf start de politie een zoekactie in de Leeuwarder grachten, meldt de Leeuwarder Courant.

LEEUWARDEN - Remon Bruinsma (18) uit De Westereen wordt sinds de nacht van donderdag op vrijdag vermist. Zaterdag tussen half vijf en vijf start de politie een zoekactie in de Leeuwarder grachten, meldt de Leeuwarder Courant.
Dat meldt politiewoordvoerder Robert Jan Valkema. Hij vertelt dat de boot waarmee de agenten op zoek gaan naar de student begint in het water van de Leeuwarder Nieuwestad, vlakbij de plek waar Bruinsma voor het laatst gezien is. De man zou na een stapavond in de Oude Doelesteeg blijven slapen bij een vriend die aan de Weerd woont. Rond een uur of twee verliet hij de kroeg. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Zijn telefoon is vrijdagochtend teruggevonden ter hoogte van kledingwinkel C&A op de Nieuwestad. De politie onderzoekt de camerabeelden van de omgeving. Er is ook al gezocht rondom de grachten. ,,We zoeken de hele gracht af’’, vertelt Valkema. ,,De kans dat hij na twee dagen vermissing nog op dezelfde plek ligt, is namelijk niet groot. We maken ons zorgen om hem.’’