Cor Schat lijsttrekker VVD Dantumadiel

Damwâld - De VVD is terug in Dantumadiel. Cor Schat (47) is door de leden van VVD Dantumadiel / Noardeast-Fryslân gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Cor Schat is een nieuw gezicht binnen de gemeentepolitiek van Dantumadiel. Vanaf 2006 is Cor Schat woonachtig in Damwâld, waar ook zijn bedrijf Schat Advies gevestigd is. Hij wil zijn maatschappelijke betrokkenheid en liberale gedachtegoed graag inzetten binnen de gemeenteraad van Dantumadiel.

,,Gezamenlijk de vernieuwing in beweging zetten. Er moet vernieuwing en vooruitgang komen in Dantumadiel,” aldus Cor Schat. De VVD kiest in het vastgestelde verkiezingsprogramma voor een toekomstgerichte koers. Om te voorkomen dat Dantumadiel en zijn bewoners de kansen missen, wil de VVD volop ruimte geven aan woningbouw, bedrijven en bestuurlijke aansluiting zoeken bij de gemeente Noardeast-Fryslân.

VVD voorzitter Aaltje Dijkstra is zeer ingenomen met het lijsttrekkerschap van Cor Schat: ,,Ik denk dat Cor een heel goed raadslid wordt. Hij is open en staat in de gemeenschap. Hij is vriendelijk, empathisch maar ook zakelijk. Het is geweldig, dat de VVD weer in de raad komt van de gemeente Dantumadiel.”

Tijdens de ledenvergadering werden tevens de overige posities van de kandidatenlijst vastgesteld. Schat wordt daarbij gevolgd door Annigje Sikma (Feanwâlden), Gerda Bos (De Falom), en Lieuwe Rozema (Wâlterswâld).