Sinterklaas en Piet bij Peuterspeelzaal Wrottershonk

Kollumerzwaag - Op maandag 4 december bracht Sinterklaas met zijn Zwarte Piet een bezoekje aan peuterspeelzaal it Wrottershonk in Kollumerzwaag.

Alle peuters waren aanwezig voor een gezellig feest. Er werd volop gezongen voor Sinterklaas en ook hadden alle drie de groepen iets geknutseld als cadeautje voor de Sint. De afgelopen weken hebben de peuters veel leuke werkjes gemaakt en spelletjes gedaan die met Sinterklaas te maken hebben, maar ook hebben ze een echt Pieten diploma behaald. Hiervoor moesten ze een viertal kunstjes doen, zoals onder andere van dak naar dak springen en door de schoorsteen kruipen.

Zwarte Piet vond dat hij ook wel een diploma had verdiend, maar we wilden natuurlijk eerst zien of hij alle kunstjes ook goed kon doen. Een paar peuters deden voor hoe het moest en Zwarte Piet deed het na. Dat ging erg goed en aan het einde van de ochtend kreeg Zwarte Piet zijn felbegeerde diploma. Sinterklaas had voor de juffen mooie cadeaus meegebracht, waar de peuters fijn mee kunnen spelen. Sint vroeg aan de kinderen of het klopte dat ze een nieuwe juf hadden. Ja, riepen de kinderen, dat is juf Lia! Maar dat was nog niet alles; ook was er voor alle kinderen een cadeautje. Sinterklaas en Zwarte Piet werden door de peuters en juffen uitgezwaaid met het lied Dag, Sinterklaasje en gingen toen weer verder om andere kinderen een bezoekje te brengen. Er wordt teruggekeken op een geslaagd feest.

Kijk voor meer foto's op de website www.itwrottershonk.nl.