Sinterklaas brengt bezoek aan CBS De Bining

Westergeest - WESTERGEEST - Sinterklaas met zijn Pieten bracht dinsdagochtend een bezoek aan de kinderen van CBS De Bining in Westergeest/Triemen.

Alle kinderen met hun ouders hadden zich verzameld in de grote zaal van de Tredder. Daar werd Sinterklaas welkom geheten door enkele leerkrachten van de school.

Een van de Pieten ging in de stoel van Sinterklaas zitten maar die werd er dan ook weer snel uit gehaald door de kinderen.

Enkele kinderen moesten even bij de Sint komen voor een kort gesprekje daarna kregen ze van de Pieten pepernoten waar ze heerlijk van smulden.

Ook de directrice van de school moest even bij Sinterklaas komen. Sinterklaas had goede berichten gehoord over de leerkrachten en gaf de school dan ook een dikke 8 mee om deze onder de koffie op te eten.

Nadat er versjes waren gezongen en er gedanst was bracht Sinterklaas een bezoek aan de verschillende groepen.

Als eerste bracht hij een bezoek bij de groepen 1 en 2 waar de Sint en de Pieten het spel memory moesten spelen met de kinderen.

Als tweede bracht de Sint aan de groepen 3 en 4 een bezoek. Deze kinderen hadden voor Sinterklaas een grote taart klaar staan waar hij de kaarsjes van moest uitblazen.

Daarna ging Sinterklaas naar groep 5 en 6 daar werden mooie gedichten voorgelezen door de kinderen.

Als laatste ging Sinterklaas naar de oudste groepen 7 en 8 daar was het al disco in de klas omdat de leerkracht van deze groep jarig was geweest er werd er nog even een selfie gemaakt met de Sint.

Nadat alle kinderen een cadeautje hadden gekregen van Sinterklaas nam hij weer afscheid van de kinderen van CBS De Bining.

Tekst en foto's: Ulbe de Jong