Nieuwe hoofdtrainer voor VCR

Rinsumageast - VCR heeft Dirk Pieter Boersma als nieuwe hoofdtrainer weten aan te trekken. De 35-jarige oud Geastmer, momenteel woonachtig in Houtigehage en getrouwd met Geartsje Jansma, zal aan zijn eerste klus beginnen als hoofdtrainer. Vanuit de jeugdopleiding van VCR vertrok Dirk Pieter Boersma als 16-jarig talent richting de Broekster Boys om daar de jeugdopleiding succesvol af te ronden en door te stoten tot de hoofdmacht. Vervolgens speelde hij meer als tien jaar in het eerste waarin o.a. een degradatie en een promotie werd bereikt.

Tijdens deze periode was hij ook van menig jeugdteam trainer en/of coach. Met vele successen op het veld en in de zaal. In het seizoen 2011/2012 werden de voetbalschoenen in de wilgen gehangen en al vrij snel werd hij assistent senioren trainer, eerst naast Jan Mulder en afgelopen seizoen was hij de rechterhand van trainer Ron de Boer. Tezamen met hoofdtrainer Mulder behaalde hij in het seizoen 2013/2014 een tweede periodetitel in de 2e klasse I. Ook werden er meerdere “titels” behaald in het zaalvoetbal.

Momenteel geniet hij van een sabbatical, echter begint het nu wel te kriebelen en vindt hij de tijd rijp om volgend seizoen op eigen benen te gaan staan. En wat is er leuker om dan als trainer te beginnen bij je oude club, aldus een verheugde Dirk Pieter Boersma. VCR is met Dirk Pieter Boersma een contract overeengekomen voor de duur van twee seizoenen.

Foto: Josco van Andel