Getuigenoproep voor blond meisje in zoektocht naar Remon Bruinsma

Kollum - LEEUWARDEN - In de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma (18) uit De Westereen wil de familie graag in contact komen met een blond meisje met wie hij in de nacht van zijn verdwijning gepraat heeft, meldt de Leeuwarder Courant.

LEEUWARDEN - In de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma (18) uit De Westereen wil de familie graag in contact komen met een blond meisje met wie hij in de nacht van zijn verdwijning gepraat heeft, meldt de Leeuwarder Courant.
Op camerabeelden is te zien hoe Bruinsma in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december om 2.20 uur met een groepje van vier of vijf mensen over de Nieuwestad in Leeuwarden meeloopt van de C&A tot aan de hoek van de Doelesteeg. Voor kledingwinkel Sissy Boy stelt hij hen een vraag, waarop een blond meisje naar de andere kant van de Nieuwestad wijst. Bruinsma loopt vervolgens snel die kant op. Moeder Ansje Dijkstra doet op Facebook een getuigenoproep. De familie wil graag met het meisje praten om te achterhalen wat hij aan haar gevraagd heeft en wat zij hem vertelt heeft.

Zoektocht

Bruinsma verdween nadat tijdens een avond stappen met klasgenoten. Bij een van hen zou hij blijven slapen maar zij raakten hem rond 2.00 uur uit het oog. Sindsdien wordt naarstig naar hem gezocht. Zondag organiseren vrienden en bekenden weer een vrijwillige zoektocht, ditmaal op het water tussen Leeuwarden en De Westereen. De politie geeft toestemming om met bootjes te zoeken. De vrijwilligers verzamelen om half tien bij Wokpaleis Fryslân (E10) bij Tytsjerk.