Tieme Klompe nieuwe trainer Harkemase Boys

Harkema - Tieme Klompe is vanaf volgend seizoen trainer van Harkemase Boys. De oud-verdediger van sc Heerenveen, RKC Waalwijk en FC Groningen tekent een contract voor 1 jaar op De Bosk. Klompe (41) was direct enthousiast toen Harkemase Boys contact opnam. "Ik was aangenaam verrast", zegt Klompe. "We waren er al snel uit."

Zijn spelersloopbaan sloot Klompe in 2006 af. In 2009 ging hij als jeugdtrainer aan de slag bij sc Heerenveen, waar hij het grootste deel van zijn spelerscarrière ook al had doorgebracht. Klompe, afkomstig uit Roden en woonachtig in Groningen, was uiteindelijk acht jaar actief als trainer in Heerenveen. Eerst dus als jeugdtrainer, vanaf 2012 als assistent bij het eerste elftal. Dat bleef hij tot en met vorig seizoen. Vanaf volgend seizoen dus voor het eerst hoofdtrainer. Klompe: "Ik heb er ontzettend veel zin in. Een mooiere klus voor trainers bestaat er niet in het Friese amateurvoetbal."
Voorzitter Albertus Boonstra is eveneens gelukkig met de komst van Klompe: "Wy binne hjir tige bliid mei. Tieme stiet bekend as in talint yn de trainerswereld. We rekkenje op in moaie en sportive gearwurking."