Schilderachtig kerstconcert in Sibrandahus

Sibrandahûs - In het kerkje van Sibrandahûs heeft donderdag een schilderachtig kerstconcert plaatsgevonden. Dit was een unieke samenwerking tussen atelier “de Kunstgreep” uit Dokkum en de band “BRISK” bestaande uit Gerard Dantuma en Tjeerd-Pieter Hoekstra. “de Kunstgreep” is een atelier en dagbesteding, waar mensen met een beperking kunnen schilderen. Dagelijks zijn hier 6 – 9 personen aan het werk.

De samenwerking was uniek, omdat er schilderijen zijn gemaakt bij liedjes die de band “BRISK” speelt.  Zo kwamen er schilderijen voorbij van Avicci – Hey brother, Will and the people  - Lion in the morning sun en bijvoorbeeld een schilderij van “De Oldehove”  uit Leeuwarden  bij het liedje “de Liwwadder Blues”. Organisator Sikke Dantuma heeft deze twee bij elkaar gebracht en heeft samen met Lieuwe Zwaagstra  van “de Kunstgreep” een prachtige invulling aan de sfeervolle avond gegeven.

Tevens was er een gastoptreden van Gerrie Dantuma, die enkele zelfgeschreven nummers en covers ten gehore heeft gebracht. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.

Foto: Bureau NOEF