Brand treft Het Lichtpunt zwaar

KOLLUMERZWAAG - Het Lichtpunt aan de Foarwei in Kollumerzwaag is zaterdagochtend zwaar getroffen door brand.

De brand begon in een van de schuren van de inrichting. De brand is na enige tijd overgeslagen naar het hoofdgebouw. In het hoofdgebouw zijn meerdere slaapkamers ondergebracht. Zeven personen konden het pand op tijd verlaten en zijn niet gewond geraakt. Rond 10 over 7 zijn meerdere brandweerkorpsen uitgerukt. De korpsen van Dokkum, Leeuwarden, Burgum, De Westereen, Kollum en Buitenpost zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. Om kwart over negen kon het sein brand meester gegeven worden. Daarna is nog lange tijd nageblust.

Het Lichtpunt biedt vanuit een christelijke levensovertuiging hulp aan mensen met problemen . Het Lichtpunt verleent tijdelijk onderdak en geeft begeleiding aan mensen met psychosociale problemen als relatieproblemen, eenzaamheid en verslavingsproblemen.

Eerder zaterdagmorgen, rond 6:15 uur is er een camper uitgebrand aan de Pieter Postmastrjitte in Kollumerzwaag. Of de branden een verband met elkaar hebben, wordt onderzocht door de Technische Recherche. Ook wordt er onderzocht hoe de brand in de camper kon ontstaan.

Foto’s: 112 Dokkum – BdeJ Media