Kerstconcert en jubilarissen CMV de Bazuin Triemen-Westergeest

Westergeest - Op 17 december werd in de hervormde kerk te Westergeest het traditionele kerstconcert van brassband de Bazuin Triemen-Westergeest gehouden.

Het concert kent sinds jaar en dag een gratis entree, waardoor iedereen die dat wil de gelegenheid krijgt om te genieten van een sfeervol ingerichte kerk met prachtige kerstklanken. Er werd gezongen door een gelegenheidskoortje welke de leden zelf hadden samengesteld, er was samenzang en het jeugdorkest gaf een optreden. Het echte kerstgevoel kwam naar boven met kerstknallers als Winter wonderland, Santa Baby, Jingle Bell’s en Feliz Navidad. Maar ook de ware muziekliefhebber kon zijn hart ophalen met een aantal gedragenere kerststukken. In samenwerking met Pietsje Adema werd er tevens een duet gespeeld met het orgel van de kerk en de brassband. In de pauze was er warme chocolademelk en een kerstkrans voor iedereen. Al met al een afwisselend programma voor jong en oud. Net als voorgaande jaren zat de kerk bomvol.

Er werden een tweetal heren in het zonnetje gezet deze avond.

Zo kreeg Rinze Dijkstra een speltje van de OMF (organisatie muziekverenigingen Friesland). Al vijftig jaar speelt hij op zijn alt bij verschillende verenigingen. Een trouw lid en dat verdient speciale aandacht, aldus het bestuur van de band.

Ook dirigent Hille van Hijum kreeg een speciaal cadeau. Dit  jaar stond hij tien jaar voor de band. Er bestaat een bijzondere band tussen dirigent en brassband.

Na het Ere zij God speelde de Bazuin ‘Jingle bell’s’ terwijl hun gasten de kerk verlieten.

Foto's: Ulbe de Jong