Johannes Douma vertrekt bij succesvol Rottevalle

Rottevalle - Trainer Johannes Douma verlaat aan het einde van het seizoen voetbalvereniging Rottevalle. Het bestuur van Rottevalle en Douma besloten in goed overleg de verbintenis na deze voetbaljaargang niet te verlengen.

De Buitenposter oefenmeester is op sportpark ’t Hagehiem in Rottevalle bezig met zijn eerste seizoen. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Fc. Grootegast naar de vierdeklasser.

Bij zijn aantreden gaf Douma aan met Rottevalle een prijs te willen pakken. ,,Wanneer de spelers fit blijven, er niet te veel blessures en schorsingen komen dan kan Rottevalle in de top meedoen en wellicht op een nacompetitieplek voor promotie eindigen. Vanzelf zal het niet gaan, daarvoor moet ook in de vierde klasse hard gewerkt worden”, zo stelde Douma.

In sportief opzicht gaat het Rottevalle momenteel voor de wind. De formatie staat in de vierde klasse C op de tweede plaats. Afgelopen zaterdag won Rottevalle met 4-0 van hekkensluiter Opende.

Voordat Douma bij Rottevalle aan de slag ging, had hij al tal van andere clubs onder zijn hoede. Behalve bij Fc. Grootegast was Douma actief bij onder meer Grijpskerk, Kollum, Oostergo en Zwaagwesteinde.