Nieuwjaarsduik Burum 2018 met bijzondere onthulling

Burum - De eerste activiteit van Burum Cultureel 2018 vindt plaats op 1 januari tijdens de 20e Nieuwjaarsduik. Burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland zal voorafgaand aan de duik om 11.45 uur een bijzondere onthulling verrichten. Het startschot voor de duik wordt rond 12.00 uur gegeven. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk bij haven De Dwinger aan de Meerpaal te Burum.

Het BC2018-jaar wordt na de duik feestelijk ingeluid met een nieuwjaarsreceptie. Renze Poortinga staat dan met zijn team vrijwilligers klaar bij de haven en trakteert op gratis koffie met iets lekkers erbij. Verder is er erwtensoep en warme chocolademelk verkrijgbaar. Deelname aan de Nieuwjaarsduik is gratis. Men dient zich wel 30-15 minuten van tevoren in te schrijven. Raadzaam is om alcoholvrij en met oud schoeisel aan de startlijn te verschijnen, al staat de EHBO klaar en heeft het duikteam uit Kollum vooraf de bodem van de haven gecontroleerd. Deelnemers ontvangen na de duik een vaantje en een ijsmuts. Amusementskoor “Haven in Zicht” verzorgt de muzikale noot.

In 2018 is Leeuwarden, de hoofdstad van onze provincie, een heel jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa. Dat betekent dat de activiteiten zich hoofdzakelijk zullen afspelen in Leeuwarden, maar ook andere steden, dorpen en regio in Friesland worden bij dit evenement betrokken. Burum haakt als BC2018 aan bij  ‘grote broer Ljouwert’ door in Boerum ook maandelijks een aantal culturele activiteiten te organiseren. De activiteiten zijn te volgen op de fotokalender die speciaal ontworpen werd voor 2018 en waarop met vlaggetjes is aangegeven wanneer er een activiteit in het kader van BC2018 plaatsvindt.

Plaats: haven ‘De Dwinger’ aan de Meerpaal te Burum

Datum: maandag 1 januari 2018

Tijd: 11.45 uur

Verkoop: kalender 10 €.