Kinderen van cbs De Fontein naar de kerstshow in Ahoy

Damwâld - Groep 6/7 van cbs De Fontein uit Damwâld is zaterdag 2 december tweede geworden in ‘Lang Leve de Muziek Show’. Drie scholen uit Fryslân waren geselecteerd en CBS de Fontein was één van de drie. De winnende school mocht namens de provincie Fryslân tijdens het Kerstmuziekgala optreden voor koningin Máxima, dit in de grootste schoolband van Nederland. Omdat cbs De Fontein tweede is geworden mochten ze de kerstshow in Ahoy ook bijwonen. Dankzij Birwa Tours werd de reis naar Rotterdam mogelijk. Deze kerstshow was in Ahoy en wordt op zaterdag 23 december uitgezonden op NPO3 van 20.30-23.00.  

In mei is het muzikale avontuur voor de, toen nog, groepen 5,6 en 7 begonnen met de inschrijving door juf Maureen van ‘De Fontein’ voor de voorrondes van muziekwedstrijd ‘Lang Leve de  Muziekshow’. Groep 5/6 zong het liedje ‘Boem boem klap’ van Kinderen voor Kinderen. En groep 6/7 stuurde het zelfbedachte liedje ‘Sjong Frysk mei my’ in. Beide klassen werden door de jury uitgekozen om auditie te komen doen. Op 20 juni werd er daarom afgereisd naar Sneek om daar, samen met nog 11 andere scholen uit Fryslân, de liedjes op een groot podium te zingen. De jury, waar ook Iris Kroes in zat, was erg enthousiast over de beide optredens. Iris Kroes kwam met het mooiste jurycommentaar: ‘Ik bin fan, fan fan Damwâld!' Vlak voor de zomervakantie werd de school gebeld met de uitslag: groep 6/7 van de Fontein was samen met Op Streek uit Ferwert en de Prins Mauritsschool’ uit Leeuwarden door naar de ‘Lang Leve de Muziek Show’.

Dit betekende dat er na de zomervakantie druk geoefend moest worden voor de tv-show. Outfits werden uitgekozen, en in een heuse studio in Dokkum werd het liedje ingezongen. Samen met youtuber Robin van BenR werd de videoclip opgenomen op de boerderij van de Familie Halbesma. Op 19 oktober was de opname van de tv-show in Almere. Zaterdag 2 december werd de aflevering uitgezonden en mocht eindelijk iedereen de uitslag het weten. Basisschool de Fontein uit Damwâld werd na een zinderende finale tweede geworden in de Lang Leve de Muziek Show.

Helaas mochten de kinderen niet optreden voor koningin Máxima, maar als grote verrassing mochten ze de kerstshow wel bijwonen in Ahoy Rotterdam. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de busmaatschappij Birwa Tours. Donderdag 14 december werd er daarom, met een bus van Birwa, afgereisd naar Rotterdam. Hier hebben de kinderen hun ogen uitgekeken in Ahoy en op de terugweg hebben ze nog kunnen genieten van een Happy Meal bij de McDonalds.