SC Kootstertille tevreden met Jan van Dijk 

Kootstertille - Alle betrokken partijen zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking en zien de afloop van het eerste elftal voor dit seizoen met vertrouwen tegemoet. Jan van Dijk heeft zijn contract met SC Kootstertille opnieuw met een jaar verlengd en blijft ook volgend seizoen de hoofdverantwoordelijke van het Tilster vlaggenschip. De 29-jarige Jan van Dijk is thans aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van SC Kootstertille bezig en was daarvoor een seizoen jeugdtrainer bij de Tilsters. Dat er bij SC Kootstertille volop vertrouwen in Jan van Dijk bestaat blijkt ook uit het aanblijven van de complete staf.

Bij de winterstop neemt de Tilster hoofdmacht weliswaar een vierde plaats in maar door het grote verschil in wedstrijden is de ranglijst enigszins vertekend. De achterstand op koploper Foarut bedraagt slechts drie punten en daarom was het jammer dat de weergoden roet in het eten gooiden. Juist in een fase dat SC Kootstertille de stijgende lijn te pakken had, werden de laatste drie competitiewedstrijden helaas afgelast.

De Tilsters gaan dit seizoen, na eerder de nare smaak van twee mislukte nacompetities te hebben weggespoeld, vol voor de titel. Iedereen die bij SC Kootstertille betrokken is vindt het de hoogste tijd dat er volgend seizoen eindelijk weer eens op vierde klasse niveau wordt geacteerd; een sportieve maar pittige uitdaging voor de jonge selectie. Bij het slagen van deze missie zou dit ook voor Jan van Dijk een mooie bekroning betekenen op zijn nog jonge trainersloopbaan.

Foto: Kees Westra