Familie Remon Bruinsma zoekt foto's van bezoek De Kantelaar

Kollum - LEEUWARDEN/ DE WESTEREEN - De familie van de vermiste Remon Bruinsma roept iedereen die in de nacht van 30 november op 1 december in De Kantelaar in Leeuwarden was op de daar gemaakte foto’s te mailen, meldt de Leeuwarder Courant. 

LEEUWARDEN/ DE WESTEREEN - De familie van de vermiste Remon Bruinsma roept iedereen die in de nacht van 30 november op 1 december in De Kantelaar in Leeuwarden was op de daar gemaakte foto’s te mailen, meldt de Leeuwarder Courant. 

Man met zwart shirt

De Bruinsma’s hopen zo de man te kunnen achterhalen die Remon en een van zijn studievrienden iets te drinken gaf. Deze onbekende, die gekleed was in een zwart t-shirt met V-hals, stopte hen een longdrinkglas in de handen. Remons naasten vermoeden dat er ,,iets’’ in dat drankje moet hebben gezeten. Deze vrees komt voort uit het gesprek, dat de familie donderdagavond had met de studiegenoten van Remon. Met hen bracht hij de avond voor zijn vermissing door.

Naar gevoel

Nadat de beide knapen dat betreffende drankje hadden genuttigd, voelde de studievriend zich naar, zo liet hij Remons naasten weten. ,,Dêrnei is er alles kwyt’’, vertelt Remons mem Ansje Dijkstra. ,,Hy wit nergens mear fan.’’ Ze denkt dat de eventuele toevoeging van het drankje de reden kan zijn dat haar zoon op de camerabeelden heen en weer rent. Remons maat zal een test ondergaan, waaruit mogelijk nog zal blijken of hij daadwerkelijk drugs toegediend kreeg. ,,Hearst ek wol ris datst wat út in hier helje kinst. Hy soe nei de kapper, mar dat hat er no mar efkes útsteld.’’

'Alles nog open'

De familie hoopt dat iedereen die in de nacht van 30 november op 1 december in café De Kantelaar in de Oude Doelesteeg was, de daar gemaakte foto’s wil opsturen. ,,Remons maat soe de man noch wol herkenne’’, had hij Ansje verzekerd. De foto’s kunnen gemaild worden naar tips@lc.nl ovv Remon. Remon Bruinsma (19) is op 1 december om 02.38 voor het laatst geregistreerd door een camera op de hoek van de Doelestraat en de Groeneweg. De politie heeft met Remons vriend gesproken en is op de hoogte van dit verhaal. Woordvoerder Ernest Zinsmeyer geeft aan dat drogering ,,een van de opties is waar we rekening mee houden. Maar alles staat nog open, we weten het gewoon niet.’’ De politie zoekt nog steeds met man en macht naar Remon, verzekert hij. Alle gebeurtenissen in de verdwijning en zoektocht naar Remon Bruinsma zijn te vinden in deze tijdlijn.