PVV doet in Achtkarspelen mee aan raadsverkiezingen

Buitenpost -  BUITENPOST - Behalve GroenLinks doet er nog een nieuwe partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Achtkarspelen. Ook de PVV mengt zich in maart in de strijd om de 21 raadszetels in Buitenpost.

De PVV heeft vrijdag bekendgemaakt definitief mee te doen aan de verkiezingen in Achtkarspelen. Lijsttrekker is Harrie Graansma uit Boelenslaan. De overige namen op de lijst van de PVV Achtkarspelen gaat de partij later bekendmaken. Achtkarspelen is de enige gemeente in Friesland waar de PVV meedoet aan de raadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Pogingen om in Oost- en Weststellingwerf en Leeuwarden een lijst samen te stellen, liepen op niets uit. Gelet op de resultaten van de jongste verkiezingen voor de Tweede Kamer en Provinciale Staten wacht de PVV een flink aantal stemmen in Achtkarspelen. Bij deze verkiezingen had de partij van Geert Wilders een grote aanhang in met name dorpen aan de westkant van de gemeente.
Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2017 kreeg het CDA de meeste stemmen in Achtkarspelen. De partij wist 24,1 procent van de stemmen in de wacht te slepen. De PVV kreeg in Achtkarspelen de op een-na-meeste stemmen (16,8 procent). In een viertal dorpen werd de PVV de grootste partij; in Twijzelerheide, Harkema, Boelenslaan en Kootstertille.
Foto: © NDC mediagroep