Ere Zij God houdt nieuwjaarsconcert met Tet Rozendal

Damwâld - Brassband Ere Zij God begint haar muzikale jaar met een nieuwjaarsconcert in een inspirerende samenwerking met zangeres, actrice en schrijfster Tet Rozendal. De kaartenverkoop is begonnen en reserveren kan via: erezijgoddamwoude@outlook.com. Het concert is op zaterdagavond 13 januari om 20.00 in De Kruisweg in Damwâld. 

Het afgelopen jaar heeft de band diverse muzikale hoogtepunten beleefd. Ere Zij God speelde in januari een uitverkocht nieuwjaarsconcert met Gerrit Breteler. In maart deed de band, met een overtuigend resultaat, mee aan het bondsconcours in De Lawei van Drachten. Een eerste prijs met het recht tot promotie, de gouden bokaal voor het koraal en de kampioen in de vierde divisie was het resultaat. Een bijzondere samenwerking ontstond vervolgens met het gezamenlijke concert met Popkoor Samar uit Broeksterwâld. Dat concert werd gevolgd door een heus Maestrospektakel in juni, waar huisarts Dave van den Bremer over het meeste talent beschikte en deze editie won.

In oktober ging Brassband Ere Zij God buiten de provinciegrenzen en reisde de band af naar Utrecht om mee te doen aan het Nederlands Brassband Kampioenschap. Hier sleepten de trombones de sectieprijs in wacht en werd de band tweede van Nederland in de vierde divisie met maar liefst 90 punten. Het jaar werd afgesloten met de muzikale begeleiding tijdens de kerstdagen.

Muzikaal gezien was het een prachtig jaar voor de band uit Damwâld. Op persoonlijk vlak is het een bewogen jaar geweest voor de betrokkenen van de band. Het verenigingsgevoel kwam daarbij tot uiting, het gevoel van een warme deken. De band is daarbij altijd muziek blijven maken onder het motto van de band, "Blaze blinder!". Op 30 december gaat de brassband huis-aan-huis oliebollen verkopen in Damwâld en Broeksterwâld.