INGEZONDEN | Vandalisme in het Geastmer bosk

Rinsumageast - "Het was 27 december 2017, ik had toch vrij en het was droog dus ik dacht laat mij het ‘Geastmer bosk’ even ingaan. Pet op, paraplu mee voor het geval dat het tóch begint te regenen, laarzen aan, want dat was wel nodig. Zo nat heb ik het nog nooit in het bos meegemaakt, het lijkt wel een moeras! Ondanks de sompige grond en het trieste weer, geniet ik toch van de wandeling in het bos. Tot ik bij de vijver kwam.

Wat was hier gebeurd?

Vandalen waren zo ‘vriendelijk’ geweest om de huftervrije picknicktafel in de brand te steken! Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen! De picknicktafel was gemaakt van plastic, dus niet van hout. Ze moeten mijns inziens benzine of een andere brandbare vloeistof bij zich gehad hebben anders krijg je dit niet in de brand!

Wat heeft het voor zin om zoiets te doen?

Laten zien hoe stoer je bent?

Ik zag regelmatig  mensen op de bank zitten terwijl ze de hond in de vijver lieten zwemmen of genoten van de rust en de mooie omgeving. Dat is nu dus niet meer mogelijk. Degenen die dit gedaan hebben worden hartelijk bedankt! Maar ze hebben nu zelf óók niet meer een plekje waar ze kunnen zitten met vrienden of ze moeten hun eigen tafel en stoeltje meenemen. Ik denk dat het brandje met heel veel rook gepaard is gegaan en de kleren van de jeugd zullen behoorlijk gestonken hebben.

De consequentie is waarschijnlijk dat de gemeente of Staatsbosbeheer niet wéér bereid is om er een picknicktafel  neer te zetten. Het enige wat rest is een groot zwartgeblakerd stukje grond met een restje plastic. Heel triest…." - Fred Visser