Deelnemers Postcode Loterij Eastermar winnen ruim 76.000 per lot

Eastermar - Het was vrijdagmiddag groot feest in Eastermar. Op het Postcode Loterij-Kanjerfeest maakte de Loterij bekend dat de 273 deelnemers uit het postcodegebied 9261 per lot 76.968 euro winnen, als zij meespelen met het maximale aantal Kanjerpunten. Samen met buurtgenoten vierden zij uitbundig feest. De ruim 1100 aanwezigen genoten van optredens van André Hazes, De Coronas en Johan uit Eastermar, de muzikale zoon van Kanjerwinnaars Sonja en Romke.

De Postcode Loterij organiseert traditiegetrouw een groot Kanjerfeest ter ere van de PostcodeKanjer die op nieuwjaarsdag valt. Hier horen de deelnemers uit het winnende postcodegebied welk bedrag zij maximaal per lot winnen. Dit was voor de deelnemers uit Eastermar waarvan het lotnummer begint met 9261 de afgelopen dagen nog spannend, want in tegenstelling tot de hoofdprijswinnaars wisten zij nog niet wat hun lot waard was.
Verdeling van de prijzen
Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op de postcode 9261 XC in het Friese Eastermar. De Kanjerprijs bestaat uit twee delen: een postcodeprijs en een wijkprijs (postcodegebied). Deelnemers uit de winnende postcode verdelen 26,95 miljoen euro. Deelnemers uit de winnende wijk verdelen met elkaar de andere 26,95 miljoen euro. De verdeling van de wijkprijs is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2017, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Deelnemers die vanaf januari 2017 met alle trekkingen van de Postcode Loterij meespelen, hebben het maximale aantal Kanjerpunten en winnen per lot 76.968 euro.